Igrišče

Disk golf igrišče Stožice

Disk golf igrišče Stožice leži na severnem delu Ljubljane, neposredno ob hipodromu Stožice. Ob igrišču poteka Pot ob Savi med Črnučami in Tomačevem. Igrišče ima 18 prog in je primerno tako za izkušenejše igralce kot tudi za začetnike.Za potrebe DGKL vadbe nam park s svojo konfiguracijo terena ponuja izvedbe vadb različnih težavnosti.

Proge so dolge od 50 do 195 metrov in so si precej različne. Nekatere so precej na odprtem, spet druge imajo mnogo dreves in tako je vsaka proga izziv zase. Igra se prične pri progi #1. Ko jo zaključite, nadaljujte na progi #2. Nadaljujte spet na naslednji, vse do zadnje proge #9. Takrat zaključite prvi krog (prvih devet ali po angleško. front nine). Nadaljujete s progo #10, ki ima isti koš kot proga #1. Naprej greste na #1 itd. Ko končate, si privoščite kratko pavzo in odigrajte še eno rundo. Pravo disk golf igrišče ima namreč 18 prog. Saj bo šlo.

Zemljevid disk golf igrišča Stožice:

 

Igrišče v parku ni namenjeno samo disk golfu. Park je javna površina, zato ga lahko uporabljajo vsi. Zaradi bližine hipodroma so v parku dostikrat jahalke in jahalci konjev. Od leta 2022 so v parku tudi kolesarji (ciklokros). Mnogo lastnikov sprehaja svoje pse po parku. A vendar, na igrišču za disk golf ima disk golf prednost.

Investitor igrišča je bil leta 2014 MOL, z igriščem pa upravlja javni zavod Šport Ljubljana. Glavni pobudnik za igrišče na tej lokaciji je bil g. Franc Zalar, kateremu se v klubu lepo zahvaljujemo, da je idejo dodatne popestritve parka pripeljal v Ljubljano. Iz strani MOL pa je dobro idejo prepoznal in jo podprl g. Marko Kolenc, kateremu se tudi lepo zahvaljujemo, da je v imenu MOL podprl projekt postavitve disk golfa igrišča v Ljublajnai. V DGKL skrbimo, da se na igrišču dogaja rekreativna dejavnost. Ena od naših glavnih postranskih nalog je tudi skrb za red in čistočo v parku.

Do igrišča vodi cesta iz smeri Stožic ali iz Tomačevega. Za lažjo predstavo poglejte lokacijo igrišča na zemljevidu. Do igrišča se lahko pripeljete z avtom. PARKING je brezplačen.

Zadnjih 500 metrov ceste je makadamskih.

Disk golf igrišče Domžale

Disk golf igrišče Krpanov disk golf v Domžalah je prvo disk golf igrišče, ki so ga dobile Domžale poleti 2019. Igrišče je postavljeno v mestnem parku Park Martina Krpana med teniškim športnim centrom Ten-ten in Kamniško Bistrico. Igrišče ima 6 prog in vadni koš ter je nadvse primerno za začetnike in družine.

Investitor igrišča je bila Občina Domžale, za igrišče pa skrbi in upravlja Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Disk golf igrišče v Domžalah je znamke DiscGolfPark, kar pomeni, da je eno najbolj kvalitetnih igrišč v Sloveniji. Znamka igrišč DiscGolfPark je sinonim za najbolj kvalitetna disk golf igrišča na svetu.

Zemljevid disk golf igrišča Domžale:

Igrišče ponuja vadni koš, kjer se lahko greste ogrevalne igrice in 6 prog za disk golf igro. Igro pričnete priprogi #1, ki ima zanimivi dodatni oviri, ki malce otežita samo igro. Da to progo odigrate brez napake, je potrebno že kar malce spretnosti. Ko jo zaključite, nadaljujte na naslednji progi in tako vse do proge #6, ki je zadnja proga. Tudi ta proga je nekaj posebnega. Takšni progi pravimo otok. Vas zanima, kakšen je disk golf otok sredi Domžal? Pridite na disk golf igrišče in vam ga pokažemo in razložimo. Za pravo rundo disk golfa priporočamo odigrati 3 kroge (18 prog).

Disk golf igrišče je umeščeno sredi parka, zato je tam veliko drugih ljudi (sprehajalcev, rekreativcev, sprehajalcev psov in podobno). Pri igri bodite pozorni. Nikoli ne mečite, če obstaja vsaj mala možnost, da bi koga zadeli. Raje počakajte, da se umaknejo.

Na igrišču ima DGKL občasne brezplačne predstavitve in organizirane brezplačne dogodke. Preverite termine na strani www.dgkl.si/vadba.

 

 

Kodeks obnašanja na igrišču

Uporaba igrišča je na lastno odgovornost.

Disk golf igrišče je odprto za igro skozi celo leto. Igranje disk golfa je brezplačno. Če imate svoje diske (ali kakšne druge vrste frizbijev), lahko igrate kadarkoli.

Vse, kar prinesete na igrišče, tudi odnesite s seboj. Na igrišču ne smetimo!

V primeru, da so sprehajalci ali jezdeci na progi počakajte z igro, da se oddaljijo. Pred metom se vedno morate prepričati, da z metom nikogar ne ogrožate. Kako igramo disk golf si preberite tukaj.

Če imate kakšno vprašanje glede disk golfa, nas poiščite na igrišču. Če ne gre drugače, pa nas kontaktirajte.