O klubu

Disk golf klub Ljubljana je bil ustanovljen leta 2016 z namenom organiziranega igranja disk golfa v Ljubljani. Smo skupina rekreativnih športnikov, ki smo sami hoji v naravi želeli dodati še kaj več. Metanje diskov (a la frizbijev) se nam je zdel posrečen dodatek k pohodništvu. Ko smo ugotovili, da je disk golf lahko tudi resen šport, smo se ga lotili tudi organizacijsko na višjem nivoju.

Disk golf sezona poteka med marcem in oktobrom. Takrat imamo vadbo disk golfa in brezplačne predstavitve. Prirejamo tudi rekreativne disk golf tekme (turnirje). Disk golf vadba poteka 2x tedensko.

Več o vadbi najdete tukaj.

Brezplačne predstavitve delamo za naključne posameznike ali skupine v terminu predstavitev (več tukaj). Za večje skupine oseb (več kot 6 oseb) pa se nam prej najavite. Predstavitve delamo na disk golf igrišču in po drugih parkih po Ljubljani in okolici. Občasno imamo predstavitve disk golfa tudi na disk golf igrišču v Domžalah.

Uspehi

Pohvaliti se moramo z uspehi v Sloveniji in po Evropi.

Moški

Naš najuspešnejši tekmovalec je Svit Savnik, ki je 4-kratni juniorski državni prvak (MJ18) in 2x državni prvak med člani (MPO) v letih 2020 in 2021. Na zadnjem DP (2022) je bil drugi med člani. Redno se udeležuje navečjih turnirjev v Evropi (Evropsko prvenstvo, Centralno evropsko prvenstvo, PRO Tour turnirji) V letu 2022 je zastopal Slovenijo na Svetovnem ekipnem disk golf prvenstvu na Hrvašem. Evropskem disk golf prvenstvu na Češkem (Konopište). Štiri krat je tekmoval na Centralno evropskem disk golf prvenstvu za juniorje (Smolenice-SK, Sveti Martin-HR, Kope-SLO, Novi Jičin-CZ). Najboljši je bil prav na zadnjem CEDGC 2019 na Češkem, ko je med juniorji osvojil 4. mesto. Na študentskem DP je zasedel drugo mesto.

Drugi najboljši klubski tekmovalec je postal Blaž Petrovič. V letu 2022 je postal študentski prvak (premagal je Svita) in na državnem prvenstvu je osvojil tretje mesto. Bravo Blaž!

V slovenskem merilu imamo vedno več dobrih moških tekmovalcev iz DGKL. Matic Blaž je na študentskem prvenstvu zasedel tretje mesto. Čestitke Matic!

 

Ženske

Na zadnjem DP v Lipici (2022) sta naši tekmovalki tekmovali odlično. Končali sta na stopničkah za zmagovalke. Zoya Sagmaiser Martini je bila druga, Barbara Poljšak pa tretja. Bravo punci!

Juniorji

Imamo tudi aktualnega prvaka med juniorji. To je David Ciperle, ki je bil najboljši v kategoriji do 18 let. Drugo mesto je zasedel Timotej Krt.

Čestitke obema!

MP40

Obstaja kategorija tekmovalcev nad 40 let, kjer smo uspešni v moški kategoriji. Aleksander Savnik in Tilen Poljšak se uvrščata med najboljše v zadnjih letih. Na lanskem DP (Lipica, 2022) je Tilen dosegel 3. mesto..

Klub sodeluje z drugimi klubi v Sloveniji in regiji. Organiziramo izlete in delavnice po bližnjih igriščih. Hodimo po turnirjih v Sloveniji, na Hrvaško, v Srbijo, Avstrijo, Madžarsko, Slovaško. Naši najboljši gredo na največje evropske turnirje po Evropi.

Zadnje aktualne novice objavljamo na družbenih omrežjih FB in IG.

Prijavite se na naše mesečne novice, ko približno 1-2 x mesečno pošljemo mailing naši zvesti disk golf skupnosti.

Pišite nam na discgolf.klub.ljubljana@gmail.com, da se želite prijaviti na DGKL mailing novice.