O klubu

Disk golf klub Ljubljana je bil ustanovljen leta 2016 z namenom organiziranega igranja disk golfa v Ljubljani. Smo skupina rekreativnih športnikov, ki smo sami hoji v naravi želeli dodati še kaj več. Metanje diskov (a la frizbijev) se nam je zdel posrečen dodatek k pohodništvu. Ko smo ugotovili, da je disk golf lahko tudi resen šport, smo se ga lotili tudi organizacijsko na višjem nivoju.

Disk golf sezona poteka med marcem in oktobrom. Takrat imamo vadbo disk golfa in brezplačne predstavitve. Prirejamo tudi rekreativne disk golf tekme (turnirje). Disk golf vadba poteka 2x tedensko.

Več o vadbi najdete tukaj.

Brezplačne predstavitve delamo za naključne posameznike ali skupine v terminu predstavitev (več tukaj). Za večje skupine oseb (več kot 6 oseb) pa se nam prej najavite. Predstavitve delamo na disk golf igrišču in po drugih parkih po Ljubljani in okolici. V letu 2021 bomo imeli predstavitve disk golfa tudi na disk golf igrišču v Domžalah.

Uspehi

Pohvaliti se moramo z uspehi v Sloveniji in po Evropi.

Moški

Naš najuspešnejši tekmovalec je Svit Savnik, ki je 4-kratni juniorski državni prvak (MJ18) in 1x državni prvak med člani v letu 2020 (MPO). Na zadnjem DP v Planici (2020) je upravičil najvišji rating med vsemi tekmovalci in zmagal na svojem prvem DP med člani. Na Centralno evropskem disk golf prvenstvu za juniorje je tekmoval že 4x (Smolenice-SK, Sveti Martin-HR, Kope-SLO, Novi Jičin-CZ). Najboljši je bil prav na zadnjem CEDGC 2019 na Češkem, ko je osvojil 4. mesto. Leta 2018 je tekmoval tudi na evropskem disk golf prvenstvu (EDGC) v Svetem Martinu (HR), kjer je med najboljšimi evropskimi igralci zasedel 12. mesto.

Ženske

Na zadnjem DP v Planici (2020) so naše tekmovalke odlično tekmovale. Dve naši sta končali na stopničkah za zmagovalke. Zoya Sagmaiser Martini je bila druga, Barbara Poljšak pa je bila tretja. Bravo punci.

Članica DGKL pa je tudi Jasmina Pištan, večkratna prvakinja med ženskami in udeleženko preteklih CEDGC in EDGC turnirjev.

Juniorji

Imamo tudi aktualnega prvaka med juniorji. To je Matevž Cedilnik, ki je bil najboljši med najmlajšimi. Ker bo še nekaj časa v juniorski kategoriji, mu želimo čim več uspehov.

MP40

Obstaja kategorija tekmovalcev nad 40 let, kjer smo uspešni v moški kategoriji. Aleksander Savnik se uvršča med najboljše 3 v zadnjih letih. Na lanskem DP (Planica 2020) je bil dosegel 2. mesto.

Klub sodeluje z drugimi klubi v Sloveniji in regiji. Organiziramo izlete in delavnice po bližnjih igriščih. Hodimo po turnirjih v Sloveniji, na Hrvaško, Avstrijo, Madžarsko, Slovaško. Naši najboljši gredo na največje evropske turnirje po Evropi.

Zadnje aktualne novice objavljamo na družbenih omrežjih FB in IG.

Prijavite se na naše mesečne novice, ko približno 1-2 x mesečno pošljemo mailing naši zvesti disk golf skupnosti.