Vadba

Disk golf vadimo na Disk golf igrišču Stožice med marcem in oktobrom. Vadba disk golfa pomeni, da smo v skupini, kjer izvajamo mete, se veliko opazujemo, se popravljamo in veliko med seboj govorimo. Precej govorimo tudi po angleško, kajti veliko angleških golf izrazov uporabljamo tudi pri disk golfu.

Vadba traja 1,5 ure. Po ogrevanju naredimo standardni paket ogrevalnih metov, nato sledi glavni del vadbe, kjer delamo bodisi splošne bodisi bolj detajlne zadeve. Mnogokrat se posvetimo tudi vadbi ena-na-ena, kajti samo z individualnim učenjem naši igralci lepo in hitro napredujejo.

Disk golfisti radi pokažemo naše znanje disk golfa na turnirjih. V Sloveniji potekajo disk golf turnirji na na disk golf igriščih, ki jih je vsako leto več. Trenutno jih je dvanajst (oktober 2023). Vsako igrišče ima drugačen proge. Tako imamo večji izziv dobro odigrati vse proge. Največ turnirjev je med majem in oktobrom, ko je vreme najbolj ugodno. V DGKL nikogar ne silimo hoditi na turnirje. Na turnir se sam prijaviš takrat, ko čutiš, da bi šel disk golf igrati še kam drugam. Dobra družba, super vzdušje in odlična izkušnja pa so na vsakem turnirju zagotovljeni.

V času poletnih šolskih počitnic imamo pavzo 1 mesec (od sredine julija do sredine avgusta).

Disk golf ni samo šport. Je tudi druženje, spoznavanje novih ljudi, komuniciranje, samostojno odločanje, pogovarjanje po angleško, postaviti se zase, orientacija, igra spomina, opazovanje, mediacija, koncentracija, padci (mnogo padcev), pozabi-in-pojdi-naprej razmišljanje, iti čez svoje meje, razmišljanje, izhodi iz slabih situacij, smejanje samemu sebi (in drugim), veliko smeha. Smo druženje že omenili?

Pridi na vadbo. In še koga pripelji s seboj. Super bo!

Zakaj biti član DGKL?

DGKL poleg vadbe izvaja tudi druge disk golf aktivnosti. Izvaja brezplačne predstavitve disk golfa po Ljubljani in okolici, organizira disk golf turnirje za tekmovalce in začetnike, izvaja teambuildinge za skupine otrok ali odraslih.

S članstvom v DGKL postanete član kluba, del naše disk golf družine. Več krat na leto organiziramo klubske turnirje (od družinskih do tekmovalnih). Sami se odločite za zahtevnost igrišča, ki ga želite preizkusiti. Ja, za vsak turnir igrišče malce spremenimo in dodatno označimo.

Z vadbo pri DGKL 1x ali 2x na teden pa se boste disk golfa hitreje naučili. Naša trenerska (mentorska) ekipa izkušenih igralcev vam bo v pomoč, da boste hitreje in lažje osvajali nove mete, taktike in prava razmišljanja. Že samo z opazovanjem in posnemanjem ostalih igralcev se boste ogromno naučili.

Del sredstev, ki jih dobimo z vadbo, namenjamo za klubsko opremo, za kritje stroška predstavitev po Ljubljani in okolici, za nabavo reklamnega materiala, za organizacijo turnirjev, za nagrade …

DGKL obiskuje disk golf igrišča po Sloveniji in regiji. Hrvaška, Avstrija, Madžarska, Italija in Slovaška so države, ki jih boste sigurno obiskali zaradi disk golfa. In katere kraje boste obiskali prav tako zaradi disk golfa? Domžale, Planica, Lipica, Kope, Areh, Mežica, Rakičan, Lokve, Nanos, Radlje ob Dravi, Vogel, Varaždin, Sveti Martin, Platak (Reka), Dunaj itd.

Lepo bo hoditi po Sloveniji in po Evropi, ampak vse se začne doma – na domačem disk golf igrišču. Tukaj vadimo in tukaj se učimo. In ko se naučimo, gremo pokazati, kaj znamo. 😊