Posodobili smo disk golf igrišče Stožice

21. november 2021
Hej, disk golf igrišče Stožice smo posodobili.
Disk golf info tabla - disk golf igrisce Stozice.jpg

Drage ljubiteljice in dragi ljubitelji diskov, frizbijev in podobnih letečih zadev!

Uspelo nam je doseči zadani cilj za leto 2021 - posodobiti disk golf igrišče Stožice. Skupaj s Športom Ljubljana smo naredili še zadnji korak k standardno dobremu disk golf igrišču - posodobili smo izmetne cone.

Kaj je izmetna cona?

Izmetna cona je začetno polje (pravokotnik velikosti cca 2 x 3 metra), kjer se igra na vsaki progi prične. V maju 2021, ko se je zgodila prenova igrišča, so se izmetne cone delno posodobile. Zmanjkala je samo še vrhnja plast z umetno travo. Ponovno utrditev terena in položitev umetne trave smo naredili ta vikend. Zdaj je igrišče takšno, kot mora biti.

Torej, od letos (leto 2021) imamo na disk golf igrišču:

- 9 košev (prej 6) in

- 18 prog (prej 6)

Verjetno ste opazili, da se dvakrat meče na isti koš. A iz različnih mest. Ja, dve progi delita isti koš. Kar ni nič slabo.

 

Torej, posodobili smo izmetne cone na progah 1-9. Po domače temu rečemo "Front 9". Na sliki so temnomodre barve.

Psssssssttt, ne okoli govorit. Šušlja se, da bi lahko v letu 2022 posodobili tudi izmetne cone na progah 10-18 (po domače: "Back 9"). Tiste, svetlomodre na sliki.

Dejmo se presenetiti. :-)

 

VABLJENI NA DISK GOLF

Namesto zaključka ... vzemite diske, frizbije ali kaj podobnega, kar imate doma in leti po zraku ter pridite in se preizkusite v disk golfu. Super bo!

 

Za dodatne informacije glede KAKO IGRATI DISK in KJE KUPITI DISKE za disk golf pa nas kar kontaktirajte na naš telefon ali na e-poštni naslov discgolf.klub.ljubljana@gmail.com ali pa preko direktnih sporočil na Facebooku ali Instagramu.